Pro zdravé vaření s plnou a dokonalou chutí i vůní potravin použijte
pomalý vařič Sous vide G21 Akura s WiFi
ovládáním přes mobilní aplikaci s recepty. Vyberte recept, připravte
suroviny a odešlete pokyn – čas i teplotu vaření už si vařič sous vide
Akura nastaví sám.
Sous-vide vaření se stalo symbolem dokonalosti. Proč?
Připravit správně i tak zdánlivě jednoduchá jídla, jako je třeba vejce
naměkko nebo steak, není vůbec tak snadné, jak se na první pohled zdá.
Díky metodě sous-vide neboli vaření ve vakuu
se vám podaří připravit delikátní pokrmy, za které byste si i v
nejlepších restauracích pořádně připlatili.
Úžasný šťavnatý steak – při vaření ve vakuu si maso zachová nádhernou
přirozenou texturu, bude uvnitř šťavnaté a jemné. Pak už je jen
dokončíte na pánvi podle vlastní chuti. Medium, rare, well done? Se
sous-vide vařením máte správně udělané steaky na jistotu.
Sous-vide oceníte při přípravě jakéhokoliv masa, ať už jde o drůbeží,
vepřové, hovězí nebo rybí. Zelenina bude i po přípravě jemná a
aromatická chutí i vůní. „Na hniličku” uvařené vejce už nebudete muset
krájet na plátky a ovocný dezert vás vrátí do léta.
Co je sous-vide vaření
Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé
vaření při nižších teplotách,
než je teplota bodu varu. Suroviny pro sous-vide přípravu jídel se
zavakuují do fólie, takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny,
stejně jako plná vlastní chuť i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se
vysokými teplotami.
Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám v
upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává. Tím, že
je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených obalech,
nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu těkavých senzorických
látek. S tím dále souvisí také nízký
úbytek hmotnosti. Teplota se pohybuje níže než u ostatních
kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci nutričních
látek. Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu funguje jako prevence
proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potravinu zničit.
Zajímavost: V roce 1974 přišel šéfkuchař George Pralus na to, že
zabalení foie gras do plastového sáčku pomáhá jídlu zachovat původní
vzhled, pokrm pak zbytečně neztrácí nadměrné množství živin a má lepší
strukturu. Tehdy pracoval pro restauraci Troisgros (Pierre a Michel
Troisgros) ve francouzském Roanne, do které od té doby začaly proudit
davy lidí.
Sous-vide vaření začali naplno využívat francouzští kuchaři, postupně
se vaření ve vakuu rozšířilo přes michellinské restaurace. Dnes díky
sous-vide vařiči G21 Akura můžete objevit kouzlo vakuového vaření i vy
a dopřát si tak dokonale připravená menu.
Sous-vide G21 Akura
Ponorný pomalý vařič G21 Akura pro vaření ve vakuu je připraven pro
každodenní bezpečné použití a vyladěný do nejmenších detailů. Masivní
tělo se skládá ze dvou částí – ponorná nerezová část s vnitřní varnou
spirálou a vrchní část z odolného plastu
s elektronikou a dotykovým displejem. K hrnci se sous-vide
G21 Akura připevní svorkou/klipsem.
Displej G21 Akura
Na dotykovém displeji sous-vide vařiče G21 Akura vidíte zvolenou
teplotu a dobu vaření/čas, zbývající do konce zvoleného programu. Vše
ovládáte buď pomocí pouhých pěti dotykových plošek/tlačítek nebo přes
mobilní aplikaci G21 Smart Home.
Aplikace G21 Smart Home s recepty pro G21 Akura
Mobilní apka G21 Smart Home pro sous-vide G21 Akura je ve verzi pro
chytré telefony s operačním systémem Android a iOS. Aplikace i recepty
v ní jsou v českém jazyce a Instalace je absolutně snadná – z krabice
nebo manuálu pro G21 Akura si naskenujete QR kód a můžete začít
vybírat recepty. Podle zvoleného receptu pak jen připravíte suroviny a
jediným kliknutím potvrdíte start, zbytek zajistí G21 Akura.
Kouzlo WiFi ovládání – než se vrátíte z práce, bude oběd na stole
Díky promyšlenému zpracování a využití moderních technologií je
ponorný sous-vide vařič G21 Akura vybaven nejlepší elektronikou a je
schopný postarat se o přípravu jídla i v době, kdy vy jste mimo domov.
Příklad: Vložíte do hrnce s vodou zavakuované suroviny a odejdete
do práce nebo na výlet. Cestou si na mobilu zvolíte recept a pošlete
přes apku pokyn do sous-vide G21 Akura. Po návratu můžete prostírat.
Domů i pro restauraci
Chytrý vakuový vařič G21 Akura můžete využít jak pro vaření doma, tak
i pro přípravu jídel v restauraci. I když se to nezdá, šetří pomalé
vaření čas – podle zvoleného receptu může pracovat, zatímco vy se
zabýváte něčím jiným. Klidně i přes noc nebo v době, kdy jste mimo
domov. Sous-vide vaření se už naučily využívat i restaurace které
chtějí dopřát svým hostům jen to nejlepší – dokonale šťavnaté steaky
nebo voňavou zeleninu s plnou chutí a maximem živin a vitamínů.
Každý kuchař ví, že připravit správný steak není vůbec snadné. Od teď
to ale, díky sous-vide G21 Akura, zvládne i začátečník!
Přednosti přístroje Sous-vide G21 Akura
-
Minimální změny v upravované potravině
-
Maximální zachování přirozené chuti, vůně i textury
-
Zachování téměř stejné hmotnosti surovin
-
Nižší degradace nutričních látek
-
Snadná příprava – pokud máte zavakuované suroviny zamražené, vložíte
jen příslušný počet porcí do hrnce s vodou, kde se rozmrazí a
připraví sous-vide metodou
-
Delší trvanlivost surovin – čerstvé zavakuované potraviny před
vařením vydrží v chladničce až pět dní