Domácí pekárna DUPLICA VITAL PLUS
-
Plně automatická příprava zajišťuje optimální předehřev,
hnětení, dostatečné kynutí, kvalitní pečení a následné
přihřívání bez nutnosti vašeho zásahu
-
Víceúčelové využití:
a) pečení různých druhů chleba (slané, sladké, bílé, celozrnné nebo
bezlepkové)
b) zhotovení rozmanitých druhů těst, džemů,
marmelád, dortů, koláčů, sušenek, sekané, sladů, kvásku, jogurtů,
sojových sýrů apod.
-
Kombinace černého kovu, nerezové oceli a skla dodává exkluzivní
vzhled
-
Maximální objem nádoby umožňuje přípravu potravin (chleba,
dortu, těsta, sekané) až do hmotnosti 1,4 kg
-
Příkon 815 W
-
Prodlužka záruky 5 let na motor
PROGRAMY
-
Celkem 14 předvolených programů pro přípravu chleba, těsta,
včetně tří speciálních programů pro individuální nastavení všech
parametrů pekárny
-
Přehled programů: VITAL PLUS 1, VITAL PLUS 2, KLASIK, CELOZRNNÝ,
TOASTOVÝ, RYCHLÝ, SLADKÝ, DORT, DŽEM, TĚSTO, ULTRA RYCHLÝ,
PEČENÍ, DEZERT, KVAŠENÍ
-
Ačkoliv pekárna nemá samostatný program "bezlepkový chléb", lze
bezlepkové pečivo snadno upéci i na ní. Stačí jen použít
suroviny neobsahující lepek a zvolit program Vital Plus 1 nebo
Vital Plus 2, případně program Klasik
-
Pekárna je vybavena speciálními patentovanými programy VITAL
PLUS 1, VITAL PLUS 2 a KVAŠENÍ
VITAL PLUS 1, VITAL PLUS 2
-
připravit chutné a zdravé pečivo podle vlastních potřeb (např. z
důvodu své diety nebo v případě potřeby bezlepkové stravy)
-
individuální nastavení jednotlivých fází přípravy (tj.
předehřev, hnětení, kynutí, pečení a přihřívání) nebo lze
příslušnou fázi zcela deaktivovat
-
individuální nastavení parametrů jednotlivých fází přípravy (tj.
času = v rozsahu 0 - 360 minut, a teploty v rozsahu 20 - 98 °C )
nebo lze příslušný parametr zcela deaktivovat
-
individuální nastavení zbarvení kůrky (5 úrovní = velmi světlá,
světlá, střední, tmavá, velmi tmavá)
-
optimální proces zpracování díky nastavení dvojfázového kynutí /
pečení a trojfázového hnětení
KVAŠENÍ umožňuje:
-
vypěstovat živé kultury kvásků, připravit jogurty a obilné slady
(amasaké) bez jakýchkoliv nežádoucích konzervačních látek a
barviv
-
nastavení optimální teploty (v rozsahu 20 - 98 °C, vždy v
krocích po 2 °C) a příslušné délky času (v rozsahu 10 min. až
29:59 hod.)
-
ohřev již hotových pokrmů
-
1 přednastavený program pro přípravu džemu, marmelády, zavařenin
nebo kompotu z čerstvého ovoce. Lze tak zhotovit chutné džemy
nebo marmelády podle tradičních receptur
-
Možnost nastavení 3 velikostí bochníku (malý = 2x0,5 kg, střední
= 1,2 kg, velký = 1,4 kg)
-
Volba 3 stupňů zbarvení kůrky (světlá, střední, tmavá) nebo až 5
stupňů zbarvení kůrky (velmi světlá, světlá, střední, tmavá,
velmi tmavá)
-
Možnost nastavení nízkoteplotního vaření v rozsahu teplot 20 -
98 °C
-
Možnost nastavení nízkoteplotní pečení v rozsahu teplot 140 -
230 °C
-
Celkový rozsah nastavení teplot je 20 - 230 °C
FUNKCE
-
Funkce odloženého startu umožňuje až o 13 hodin (v krocích po 5
minutách) odložit přípravu chleba. Večer tedy lze nachystat
suroviny pro chléb a ráno jej čerstvý servírovat
-
Funkce "PAUZA" umožňuje jednoduché přerušení chodu pekárny pro
snadné přidání ingrediencí (např. cereálie, ovoce, ořechy) nebo
vyjmutí hnětacích háků
-
Funkce "LOCK" uzamčení ovládacího panelu je určena pro
zabezpečení pekárny proti nechtěné manipulaci
-
Funkce "KEEP WARM" udržování teploty, zajistí po skončení
přípravy chleba po dobu 60 minut optimální teplotu pečicího
prostoru nebo umožňuje nastavení procesu nízkoteplotního vaření
-
Funkce zvukové signalizace včas upozorňuje na přidání oblíbené
ingredience, ukončení pečení, nebo přihřívání
-
Funkce "MEMORY" při výpadku elektrické energie na cca. 10 min.
zabezpečí následný chod pekárny, aniž by došlo ke změně
nastavení nebo přerušení činnosti
-
Možnost mytí dílů v myčce na nádobí
Pekárna je vybavena:
-
Odklápěcím víkem s integrovaným průzorem umožňující snadnou
kontrolu přípravy chleba
-
Modře podsvíceným dobře čitelným LCD displejem se zobrazením
stavu přípravy, který je dobře čitelný za každé situace
-
Přehledným ovládacím panelem s intuitivním dotykovým ovládáním a
českými popisky umožňující snadné naprogramování
-
Dvěma nádobami (jednokomorovou pro jeden velký nebo
dvoukomorovou pro dva malé chleby) s nepřilnavou povrchovou
úpravou zajišťující snadné vyjmutí upečeného chleba.
Dvoukomorová nádoba umožňuje přípravu dvou druhů pečiva najednou
-
Nádoby jsou opatřeny sklopnými držadly pro bezpečnou a pohodlnou
manipulaci
-
3 velikostmi hnětacích háků (celkem 6 kusů) s nepřilnavou
povrchovou úpravou zajišťující svým rozměrem a tvarem optimální
zpracování těsta
-
Osvětlením vnitřního prostoru umožňuje snadnou kontrolu stavu
přípravy chleba (aniž by bylo nutné "zbytečně" odklápět víko)
nebo za snížené viditelnosti (např. večer, v noci)
-
Protiskluzovými nožičkami zabezpečující dobrou stabilitu i na
velmi hladkém povrchu
-
Příslušenstvím: 200 ml odměřovací pohárek, dvoustranná odměrka 5
ml / 15 ml, speciální háček na vyjmutí hnětacích háků, nástavec
na pečení baget a praktický receptář k pečení a Kuchařka
„Pečeme“ (40 receptů)
PODROBNÝ POPIS PROGRAMŮ1. Vital Plus 1 -
program je určen pro individuální nastavení všech fází přípravy
chleba (tj. předehřátí, hnětení, kynutí, pečení a přihřívání) nebo
přípravu (např. bezlepkového), vánočky, sekané, „sojového“ sýru a
kultivace kultur pro sýr a pod.
2. Vital Plus 2 - program je
určen pro individuální nastavení všech fází přípravy chleba (tj.
předehřátí, hnětení, kynutí, pečení a přihřívání) nebo přípravu
(např. bezlepkového), vánočky, sekané, „sojového“ sýru a kultivace
kultur pro sýr a pod.
3. Klasik - program je určen pro bílý
pšeničný a hnědý žitný chléb, také pro chléb ochucený bylinkami a
rozinkami
4. Celozrnný - program je určen pro pečení celozrnného
chleba z mouky s nízkým obsahem lepku. Toto nastavení poskytuje
delší čas na hnětení/míchání, kynutí (tj. nabobtnání zrn) a
předehřátí
5. Toustový - program je určen pro
pečení lehkého světlého francouzského chleba s křupavou kůrkou a
lehkým středem. Toto nastavení poskytuje delší čas na hnětení /
míchání a kynutí potřebného k dodání „nadýchanější“ struktury
charakteristické pro francouzský chléb
6. Rychlý -
program je určen pro rychlou přípravu bílého, pšeničného a žitného
chleba.
7. Sladký - program je určen pro pečení sladkých typů
chleba s křupavější kůrkou
8. Dort -
program je určen pro hnětení / míchání surovin (např. na dort,
koláč), které se následně pečou po nastavený čas
9.
Džem - program je určen pro přípravu džemu nebo marmelády nebo
kompotu z čerstvého ovoce
10. Těsto - program je určen
pro hnětení/míchání a následné kynutí těsta bez pečení (např. těsta
pro pizzu, vánočku, baget, preclíků)
11.
Ultra rychlý - program je určen pro velmi rychlou přípravu bílého,
pšeničného a žitného chleba. Toto nastavení zkracuje čas potřebný k
hnětení / míchání, kynutí a následného pečení na minimum
12.
Pečení - program je určen pro pečení hnědého chleba, dortů nebo
sekané
13. Dezert - program je určen pro hnětení / míchání
surovin (např. na desertů, koláčů, sušenek), které se následně pečou
po nastavený čas
14. Kvašení - program je určen pro
přípravu kváskové kultury (kvásku) jogurtu a obilných sladů
(amasaké) a pod.