Úsporný minimalistický design zmrzlinovače značky Boretti je velice
praktický a zaujme na první pohled. Lakované tělo z nerezové oceli a
ovládací panel z broušené nerezové oceli pak jen podtrhují prémiovou
kvalitu zmrzlinovače a dávají mu luxusní vzhled. Ovládací panel zdobí
podsvícená tlačítka ovládání a dobře čitelný podsvícený LCD displej
zobrazují všechny důležité informace.
Domácí zmrzlinovač Boretti vybavený výkoným kompresorem dokáže
připravit až 2 l čerstvé zmrzliny za 30-60 minut. Samochladící systém
automaticky chladí a míchá zmrzlinu dle vybraného programu. Zrmzlinovač
s kompresorem umí snadno připravit i zmražený jogurt, italské gelato,
nebo osvěžující sorbet. Nerezovou nádobu můžete snadno vyjmout a i s
nespotřebovanou zmrzlinou uložit do mrazničky.
Jak to funguje?
U zmrzlinovače s vlastním chlazením není potřeba předem
namrazovat odnímatelnou nádobu. Zmrzlinovač se o chlazení postará sám a
sám i zmrzlinu zároveň ušlehá. Výsledkem bude perfektně vychlazená a
našlehaná zmrzlina bez vašeho zásahu. Na přehledném LCD displeji můžete
během přípravy sledovat zbývající čas aktuálně spuštěného programu a jím
spuštěné funkce přístroje (chlazení, mixování).
Ovládání zmrzlinovače
Po zapojení do elektrické sítě přístroj tlačítkem POWER
zapnete a tlačítkem MENU zvolíte jeden ze tří programů: samotné
míchání bez chlazení, samotné mražení bez míchání a konečně míchání a
mražení zároveň. Otočným ovladačem můžete
následně nastavit požadovaný čas běhu programu v rozmezí od 5 do 60
minut. Čas programu můžete měnit i během jeho běhu. Tlačítkem Start/Pause vybraný
program spustíte, nebo právě spuštěný program pozastavíte.
Co vše lze ve zmrzlinovač Boretti připravit?
Ve zmrzlinovači s vlastním kompresorem se nemusíte omezovat jen na
přípravu zmrzliny. Můžete si připravit například italské gelato. Gelato
ocení všichni, kdo chtějí mlsat zdravěji a udržet si štíhlou linii.
Gelato je oproti zmrzlině méně zmrzlé a hutnější a to díky tomu, že
obsahuje méně vzduchu a především i méně tuku.
Jako příjemné osvěžení v horkých letních dnech přijde vhod
sorbet. Sorbet se připravuje z ovoce, cukru (medu), alkoholu a vody,
nebo ledu. Recepty se liší a ne nutně musí obsahovat zmíněné suroviny.
Můžete jej však připravit i bez vody, nebo bez alkoholu. Rozmixujete
ovoce, přidáte cukr, nebo med a alkohol. Alkohol zvýší bod tuhnutí a
usnadní tak dosažení krémovější struktury. Směs nalijete do nádoby
zmrzlinovače a spustíte automatický program pro přípravu zmrzliny a již
jen čekáte až bude hotovo. Automatický program mícháním a zároveň
chlazením zajistí jemnější konzistenci bez výrazných krystalků.
Příprava šerbetu je v podstatě stejná jako u sorbetu. Má však jinou
chuť, je plnější a krémovější, protože se do něj přidává například
smetana nebo rostlinná mléka.
Na své si přijdou i milovníci jogurtů, kteří si jako výborné osvěžení
dopřejí mražený jogurt.